"Kundalini Yoga is the science to unite the finite with Infinity, and it's the art to experience Infinity in the finite."
   -Yogi Bhajan, 10/27/88

Yoga betyder forening og alle yogaformer har det til fælles, at de stræber imod forening på alle planer. Forening af krop, sind og ånd samt forening af individet med det uendelige. Kundalini Yoga har sin helt egen måde, at skabe denne forening på.

Baggrund og nutidighed
Kundalini Yoga blev bragt til vesten i 1960'erne af Yogi Bhajan, og den form vi underviser i benævnes korrekt som: Kundalini Yoga som undervist af Yogi Bhajan.
Kundalini Yoga blev holdt hemmeligt indtil 1969, hvor Yogi Bhajan underviste den åbent for at forberede menneskeheden til de store forandringer planeten vil gå igennem under skiften fra Fiskenes til Vandbærerens tidsalder. Kundalini yoga teknologi giver os bevidstheden og styrke til at gøre dette til en glidende overgang. Den arv fra teknisk og åndelig viden Yogi Bhajan studerede og mastered i Indien er den gave han bragt til Vesten.

Mantra
Mantra er brugen af lyd for at påvirke bevidstheden, "man" betyder sind og "trang" betyder bølge eller projektion.
Videnskaben om lydvibrationers effektive virkning på sindet, er en stor del af Kundalini Yoga. I Kundalini Yoga bruger vi nemlig meget chanting af mantraer.

Yogastillinger
Selve yogastillingerne i Kundalini Yoga er dynamiske og rytmiske. Man er altså i bevægelse i modsætning til mange andre yogaformer, hvor man står stille længe i samme stilling. En serie af yogastillinger kaldes for en kriya. Der findes mange forskellige kriyas som alle styrker hver sit særlige område. Nogle kriyas er meget blide og andre er mere fysisk krævende.

Afslapning
Afslapningen er en passiv og modtagende tilstand, som er en vigtig del af Kundalini Yoga. Når vi slapper helt af giver vi os selv lov til at modtage og integrere den energi, vi har bygget op i den mere aktive del af yogaen.

Meditation
Kundalini Yoga er rig på meditationer. Meditationerne varierer meget, og indeholder altid en kombination af flere af elementerne: vejrtrækningsteknik, øjefokus, håndstilling, rytmiske bevægelser og mantra.

The Sunshine Song
Traditionelt afsluttes en Kundalini Yogatime altid med "The Sunshine Song". Den kan synges på flere forskellige melodier, men ordene binder alle kundalini yogier over hele verden sammen. Det er en dejlig og smuk måde at afslutte en yogatime på.


Sunshine song:
May the long time sun shine upon you
All love surround you
and the pure light within you
Guide your way on
Guide your way on
Guide your way on

The sunshine song

May the long time sun shine upon you

All love surround you

and the pure light within you

Guide your way on

Guide your way on